
Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek a Lámpást viszek karácsonyváró délutánunkra!
Ígéretünkhöz híven közkinccsé tesszük a nagy sikert aratott gyerekpuncs receptjét!
Hozzávalók 8 deciliter puncshoz:
• ½ liter gyümölcstea (piros gyümölcsös – ízlés szerint más is lehet)
• ¼ liter almalé
• 4 szegfűszeg
• 2 fahéjrúd, 2 csillagánizs
• 1 citrom és a leve
• 2 narancs
• ¼ liter narancslé
• 1 csomag vaníliás cukor (és ízlés szerint még cukor)
Elkészítése:
• Forraljuk fel a teavizet, majd 8 percig áztassuk benne a teafiltereket (5 dl vízhez használjunk négy filtert, hogy erőteljes gyümölcsös ízt kapjunk).
• Öntsük hozzá a gyümölcsleveket, a kifacsart citromlevet, majd a narancsokat szeleteljük fel, úgy adjuk az egészhez. Ezt csak akkor tegyük, ha sikerült kezeletlen héjú bionarancsot beszereznünk, ellenkező esetben pucoljuk meg a narancsokat.
• A fűszereket is tegyük bele, a szegfűszeget és a csillagánizst tehetjük teatojásba is, így könnyebb lesz a végén eltávolítani. 10 perc alatt melegítsük össze a puncsot, de ne forraljuk fel, mert a narancshéj keserűvé teheti az egészet.
• Kóstoljuk meg, és ha úgy érezzük, hogy nekünk nem elég édes, tegyünk még bele cukrot vagy egyéb édesítőszert.
• Végül távolítsuk el belőle a fűszereket, és tálaljuk üvegpohárban vagy csészében, ahogy jólesik.
KORTYOLJÁTOK, FOGYASSZÁTOK EGÉSZSÉGGEL!