Pályázati felhívásaink

Szem-Lélek Fotóséta, Belváros-kép Terápia Fotóséta felhívásunk
Bővebb információ ITT!


Csiga-Biga Palota Óvodások Összművészeti Fesztiválja

Bővebb információ honlapunk Programok/Csiga-Biga Palota Óvodások Összművészeti Fesztiválja menüpontja alatt található!
Kormos István Városi Versmondó Verseny alsó és felső tagozatos általános iskolásoknak

Bővebb információ honlapunk Programok/Kormos István Versmondó Verseny menüpontja alatt található! Képzőművészeti alkotópályázat a Magyar Kultúra Napja alkalmából„Így láttok Ti”

 
A Generációk Művelődési Háza képzőművészeti alkotópályázatot hirdet a Magyar Kultúra Napja alkalmából felső tagozatos általános iskolások és középiskolások részére, „Így láttok Ti” címmel.

Alkotópályázatunk témája: 

Felhívásunk célja: Győr helytörténetét, kulturális sajátosságokat, városi legendákat feldolgozó kiállítás szervezése; helyi nevezetességek, legendák képzőművészeti alkotásokban való megjelenítése; innovatív művészeti tartalom létrehozása.

A pályázókat arra kérjük, hogy összetett alkotásokban mutassák be Győr kulturális sajátosságait és városi legendáit.
Kérjük, hogy a vizuális kifejezésmódban újszerű módon, egyéni, sajátos szűrőjükön keresztül jelenítsék meg a kiválasztott helytörténeti, kulturális emléket.

Tippünk: A feldolgozás során az Aktív város-játék helytörténeti túránk útvonala is követhető - arra bíztatjuk az alkotókat, hogy járják végig az alábbi helyszíneket, és örökítsék meg érzéseiket, benyomásaikat:
Ágyúk a várfal tövében; Pulzus szobor - Dunakapu tér; Frigyláda - szobor és Jedlik-csobogó; Kisfaludy Károly szobor; Vastuskós-ház - Széchenyi tér; II. János Pál tér - a Bencés Gimnázium tetején található két angyal.

A pályázat részletei:

A téma megjelenítése festészet, grafika, illusztráció, fotó, szobrászat, tárgyalkotás műfajokban; ezen túl akár vegyes, illetve kollázs-montázs technika alkalmazásával is történhet. A festményeket, grafikákat, illusztrációkat, fotókat A4 vagy A3 méretben kérjük megalkotni.
A műveket minden esetben kiállításra kész állapotban kérjük beadni (a festményeket, grafikákat, illusztrációkat, fotókat paszpartuzva, a térbeli alkotásokat biztonságosan rögzítve;).

A pályázatra egyéni alkotásokat várunk, csoportmunkákat nem áll módunkban díjazni. A versenybe legfeljebb két alkotással lehet nevezni.

A pályázás módja:
Két kategóriában lehet pályázatot benyújtani:
I. kategória: felső tagozatos általános iskolások
II. kategória: középiskolások

Az alkotások beküldési határideje: 


2022. január 17. hétfő délelőtt 10 óráig beérkezett alkotásokat tudjuk elfogadni.

A pályázat beküldésének módja:
Az alkotásokat személyesen vagy postai úton a Generációk Művelődési Házába kell eljuttatni. Cím: Generációk Művelődési Háza 9023 Győr, Herman Ottó utca 22.

Kérjük, hogy az alkotásokhoz minden pályázó adja meg jól olvashatóan:
- az alkotás előoldalán: teljes nevét,
- hátoldalán: teljes nevét, iskolája nevét, osztályát, a felkészítő pedagógus nevét, a saját vagy a szülő telefonszámát - ahol díjazás esetén értesíteni tudjuk.

Díjazás:

A beküldött műveket a két kategóriában külön-külön értékeljük. Az alkotások zsűrizésénél a legfontosabb szempont a kivitelezés színvonala mellett az általunk megadott témához való kapcsolódás és annak eredeti, egyéni szemléltetése.

A két kategóriában összesen 10 alkotást díjazunk, a díjak egyes kategóriákon belüli elosztása a beérkezett alkotásoktól függően változhat. A kiemelt munkák között sorrendet, vagy minőségi különbséget nem állapítunk meg.

A díjazott alkotók fejenként 15.000,- Ft értékű, művészeti eszközökből összeállított kreatív alkotócsomagban részesülnek.

Díjátadás, kiállítás:
A beküldött alkotásokból a Kultúra Napjára kiállítást rendezünk, mely kiállítás szervezése és megvalósítása a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01793 számú, „Nézőpontok – városunk hagyományai nyomában” című pályázatunk egyik programeleme.

Az alkotópályázat díjkiosztó-, illetve kiállítás megnyitó alkalmára 2022. január 20. csütörtökön 16:00 órakor kerül sor a Generációk Művelődési Házában.

A kiállítás 2022. január 20. csütörtök 16:00 órától február 28. hétfő 16:00 óráig tekinthető meg intézményünkben.

A nyertes alkotásokról és a díjazottakról készült fotókat a honlapunkon, illetve facebook-oldalunkon megjelenítjük. A mű beküldésével a pályázó fentiekhez hozzájárul.

Az alkotásokat a Generációk Háza információjában adjuk vissza 2022. március 03-tól március 14-ig az intézmény nyitvatartási idejében.

További információ kérhető Tóth Laura programszervezőnél: 96/518-032, tothlaura@generaciokhaza.hu
Sikeres alkotást kívánunk!

Győr, 2021. november 26.
                                                           Üdvözlettel:
                                                                                                       Kokas Éva
                                                                                                        Igazgató
                                                                                         Generációk Művelődési Háza

A felhívás letölthető ITT
 

Forrás : http://www.generaciokhaza.hu